Fót TV / Gazdaság / Még idén megkezdődhet az M2-es fejlesztése
M2 fóti kihajtó

Még idén megkezdődhet az M2-es fejlesztése

Megjelent az M2-es Budapest-Vác közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzési felhívása, eredményes pályázat esetén év végén megkezdődhet az érintett szakasz gyorsforgalmi úttá fejlesztése – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel.

A tervek szerint az autósok 2018 végétől közlekedhetnek majd a 19,6 kilométeres új úton, a bővítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (IKOP) forrásból valósulhat meg.

A társaság ismertette: a beruházás keretében egyebek mellett Dunakeszinél a meglévő csomópont terhelését csökkentik. A Sződligeti különszintű csomópont is átépül, a jelenlegitől 800 méterre kerül Vác felé, a csomópont pedig kizárólag gyalogos és kerékpáros közlekedés számára lesz megnyitva, megszűntetve a régóta fennálló veszélyhelyzetet. Emellett megerősítik a főpálya aluljáró hídjait, illetve ahol szükséges, zajvédő falat és erdőt telepítenek.

A tájékoztatás szerint a több mint 13 kilométeren 2X1 sávon futó út négynyomúsítása után gyorsabbá és biztonságosabbá válik az utazás a környékbeli települések – Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác – és a főváros között.

A korábban az M2-es autóút bővítése tárgyában Fóton tartott lakosági fórumot itt tekintheti meg. A gödi tájékoztatót pedig a Fóti Krónika cím heti hírmagazinunk 2015. szeptember 25-i adásában 21 perc 34 másodperctől.

Mit gondol róla?

hozzászólás