Fót TV / Kultúra

Kultúra

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre a “Zeng a lélek” népművészeti fesztivál

XI. Zeng a lélek Nyárköszöntő népművészeti fesztivál

2016. június 11-én szombaton Fóton, a Plébánia kertben került megrendezésre a XI. Zeng a Lélek, Nyárköszöntő népművészeti fesztivál.

Tovább

Fótról az Űrbe – beszélgetés Illés Gabriella producerrel

Illés Gabriella producer

Fiatal, sikeres, folyton új kihívásokat kereső beszélgetőtársam jelenleg A Játékkészítő szuperprodukció tulajdonosa és producere. Illés Gabriella még egyetemi évei alatt, kereskedelmi televíziókban kezdte végigjárni a ranglétrát, riporterként, szerkesztőként tanulta ki a szakma csínját-bínját, majd producerként Uri Geller oldalán mutatkozott be, és olyan műsorok köthetőek hozzá, mint a milliós nézettségű Megasztár, A Nagy Duett vagy a …

Tovább

A 7. Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekverseny – mi a Siker titka?

Wernke Ádám - Dunakanyar Rendezvényiroda

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekversenyt, az egy hónapon át tartó verseny döntőjére február végén került sor. Wernke Ádámmal arról beszélgettünk, vajon mitől egyedülálló és országosan népszerű az általa szervezett térségi tehetségkutató verseny.

Tovább

Ünnepi előadás az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Ünnepi előadás az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Március 15-én két programmal is várta a megemlékezőket Fót Város Önkormányzata. Délelőtt 10 órakor az Óvodakertben (amit lassan Szoborkertnek is hívhatunk) gróf Apponyi Franciska szobrát avatták fel, majd a Vörösmarty Művelődési Házban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségre várták a lakosokat, ahol immár hagyományosan sor került a városi …

Tovább

Barátaink három égtáj felé – Fót testvérvárosai

Molnár Krisztina Fót testvérvárosairól

San Benedetto del Tronto, Balavásár, Bátyú. Egy tengerparti olasz város, egy főként magyarok lakta erdélyi község és egy kárpátaljai település. Vajon mi a közös bennük? Fót testvérvárosai.

Tovább

Kacor király fenséges látogatása a Fóti Városi Könyvtárban

Kassovitz László mesemondó-meseíró

2016. március 1-jén, kedden délután 5 órakor Kassovitz László meseíró–mesemondó látogat a Fóti Városi Könyvtárba.

Tovább